Tävling

ÄR MED OCH TÄVLAR OM ETT SCHABRAK HOS - TÄVLING!

Tjänare

Hejhej, Isabelle knutsson här! Jag bloggar med my friend, elin på bloggen Elevating.blogg.se :D Så checka den!

Jag är väl en tjej i sina bästa år så att säga ;) nej, men jag har fyra hästar som jag tränar och tävlar med. Vi tricktränar rätt mycket, men tränar även hoppning och gymkhana... Har även startat lite olika westernklasser och blivit svensk mästare både 2010 och 2011 i pele bending :)

Ett klipp som elvieaaaaaa tyckte var sjukt kul



Haha, jag pratar och har filmat :)

Måste säga att han e amajgadddd


Han e amajgaddddd, sen så e ju justin bieber oxå en favorit <3

hejhej

Hejsan, helgen har inte hänt så mke har varit hos min syster i köpenhamn och kom hem idag, vi va och shoppade och bilder på det kommer senare!! :D sen imon blir det skola o typ sen stallet och fixa. Aragon vilar just nu sin vinter vila i 3 veckor! :( men ska nog rida några hästar åt Carina o hjälpa henne så jag inte har för tråkigt! :P så de blir nog bra, så vi hörs imon! puussss!!<33333
Häsrlig sommar bild på Cavat!

Dageens

Chue ska snart dra till skolan men jag tänkte att jag kunde göra en dagens outfit! så här är den((;
Stickad tröja- BIKBOK     Jeans vanliga- CHEAP MONDAY
Klippte sidecut på bägge sidorna igår!!:P AWEZUME

jaja men vi seeeeeees senare puusss!!<333

Blogga

har nt hunnit blogga som ni kanske märker! men ska bli bättre! veckan har varit bra hade studie dag igår o va då med Richard!!:D Ya0 inget mer har hänt typ ska träna imon o plugga till no omprov. men johanna ska hjälpa mig!!:p illa att en 12åring hjälper mig som är 14... xD menmen bloggar mer imon o på fredag kommer svaren från frågastunden i ett videoinlägg!

Prick

Hästtest.
[x] Ridit på mer än 10 olika hästar.
[x] Är i stallet mer än 3 gånger i veckan.
[x] Har haft en sköthäst.
[x] Har ridit barbacka.
[x] Har galopperat barbacka.
[x] Har travat.
[x] Har skrittat.
[x] Har galopperat.
[x] Har hoppat.
[x] Har ramlat av.
[x] Har suttit på en skenande häst.
[x] Har suttit på en bockande häst.
[x] Har ridit islandshäst.
[x] Har töltat.
[x] Har ridit utan hjälm.
[x] Har ridit baklänges.
[x] Har ridit i damsadel.
[] Är medryttare.
x] Har en egen häst.
[x] Har ridit på en kompis häst
[x] En i släkten har egen häst.
[x] En häst du gillade har dött
[x] Du har duschat en häst
[x] Du har testat gymkhana.
[x] Har egen ridutrustning.
[x] Har tävlat inom hästsporten.
[x] Har tävlat på ditt stall.
[x] Hästar för dig är livet.
[x] Du är stolt över att du rider.
[x] Du har ridit en pigg häst.
[x] Du har ridit en seg häst.
[x] En häst har vägrat framför ett hinder med dig.
[x] Du har använt ett dressyr spö
[x] Du har använt ett hoppspö.
[x] Du har ridit med dressyrsadel.
[x] Du har ridit med westernsadel.
[x] Du har ridit med hoppsadel.
[x] Du har ridit ut.
[x] Du har fått privatlektion.

Totalt: 28/31.
0-4 Inte hästnörd nånstans!
5-10 Lite häst i dig.
11-14 Detta kanske är ditt intresse.
15-20 Ganska hästkunnig.
21-30 Det luktar häst.
31-40 Du är en duktig ryttare, det dröjer inte länge tills du blir proffs.


Gästblogging-Jackie

Hej allihopa! Jag heter Jackie Georgsson och bloggar på jackiesliv.devote.se i vanliga fall. Jag är femton år, bor precis utanför Malmö och jag och min lillasyster är två satsande hoppryttare. Jag har just nu en D-ponny som heter Mustafo "Musse" som jag tävlat upp till 1,20 med och ska även börja leta storhäst efter jul.

Min största merit på ponny är att jag tog guld på SM för C-ponny i Grevagården i Augusti i år med Ballyhar King "Harry". Den ponnyn är verkligen kung och jag är överlycklig över att jag fick äga den ponnyn i nästan 3 år. Nu är han såld till en jätteduktig tjej som heter Lisa Magnusson :) Harry kommer alltid ha största platsen i mitt hjärta och är den ponnyn som betytt mest för mig. Tillsammans kvalade vi till SM efter 3 månader och har placerat oss på 5 av 5 SM vi startade. Vi blev även uttagna till NM i år och där fick vi silver med laget och kom 5:a individuellt. Att bli en utav dom 5 st c-ponny ryttarna som får möjligheten att representera Sverige tycker jag är otroligt stor grej och att få tävla ett Nordiskt Mästerskap var en stor och otroligt rolig upplevelse!

Just nu så går jag i nian och har bara en ponny att rida vilket jag tycker är alldeles för lite, fast samtidigt skönt nu när det är kallt och mycket i skolan. Men jag hoppas att kunna hitta en fin första storhäst inom en snar framtid. Mina mål inför nästa år är att lära mig Musse mer och börja hoppa 1,30 (MsvA) med honom och att få en storhäst som jag kan lära mig på och få rutin med, eftersom skillnaden mellan ponny och storhäst är väldigt stor.

Här är lite bilder på mig och mina hästar!


Harry, jag och Eneas Hållsten på prisutdelning på SM


Musse och jag på Ribban


Inez Örneborg och jag på prisutdelningen på NM


Harry och jag på NM

Nu vet ni lite mer om mig!
Kram Jackie

Gästblogging

Hej, jag heter Alexandra och fick frågan om att gästblogga på Elviras blogg!
Jag driver häst bloggen http://hamreryttarna.blogg.se/ tillsammans med 3 andra tjejer.
Vi rider på Hamre ridskola allesammans och i samma grupp, en tävlingsgrupp.
Målet för oss är att komma ut och tävla regelbundet och just nu har vi startat någon L:D i hoppning.

Jag är född 1997 och tar hand om en brun maxad D ponny valack som är ett Arabiskt Fullblod på ridskolan, vid namnet Maszerati XLNT ox vår resa börjde för ca ett och ett halv år sen och det går fortfarande upp och ner för oss. Vi har tävlat i dressyr en L:B 1 i klubben där vi hamna precis utanför placering och så har vi startat en L:D hoppning där det gick rent utsagt åt helvete. Men man lär ju sig utav sina misstag ;)?
Mazze som han kallas har lärt mig massor och gör det fortfarande för han kan va en riktig bitch men han menar väl, för om inte jag har ben inramning och allt mot ett hinder stannar han, han lär mig hur jag ska göra för att bli en bättre ryttare!

Innan Mazze har jag haft 2 betydelse fulla hästar för mig på ridskolan som nu har blivit sjuuukt fina!
Den första är Millenium Firefox JR aka. Twix, en C ponny korsning som är avblekbar gråskäck. Han var nog den första hästen jag verkligen älskar, dock fick han för sig att bocka av små barn därav såldes han, från att hoppa nån L:D för länge sedan till att han hoppar L:A och nya ägaren tränar löst med han!

Royal Ace kom till ridskolan ett halv år efter Twix åkt, han kom direkt från Irland med 11 andra Irländare.
Han är en maxad C ponny valack, korsning och skimmel.Jag fastna för han på direkten och släppte han inte, men bara ett halv år senare såldes även han.En super mysig häst verkligen, även han har kommit långt, från att inte tävla alls till att tävla MSV B nu, nya ägaren gör sjukt stora framsteg med han!

Jag är jätte glad över tiden med dom två ponnysarna och just nu njuter jag av tiden med Mazze!
För vem vet, plötsligt kan sagan vara slut.
/Alexandra
















Todayy

Chuuu!
idag blev de inga bilder för jag hade helt enkelt MASSOR att göra! men iaf så när vi kom dig vid 11 släppte vi ihiop Aragon och Lilleman en i års hingst! de gick super bra. sen fixade vi iordning mina saker i hyllan o sånt. sen hjälpte vi Emma att göra farfar (XL) iordning o sen hoppade hon, när hon red va jag o johanna och åt billys paaaanpizza!:P sen efter de togs hästarna in o fick mat vid 3. så fixade jag lite till sen vid 5 kanske så fixade vi Aragon så red jag o han va super fin!! filmade lite så de kommer upp typ imon kanske!!:D  men lovar att fota överallt ngn annan dag!! :P imon cyklar jag ut direkt efter skolan o sen träna vid 5, så hinner nog nt blogga imon!<3
Bild från i somras!
meen puuuss hejdå! <33

Gästbloggning - Theodora Dörring

Hejsan! Jag heter Theodora Dörring, mina vänner kallar mej Thea eller Theo, och jag har aldrig bloggat innan, så detta ska bli lite spännande tycker jag! Det är många som tycker jag ska skaffa mej en blogg och skriva om träning/tävling. Får se hur det blir med det.. :)

Jag är 17 år och bor utanför Halmstad. Jag läser natur andra året på gymnasiet. Jag har 2 stora hästar, en D ponny och en ungponny. Hemma i stallet har vi 12 hästar, varav 9st är våra egna. För tillfället tävlar jag ändast mina hästar. Och det är på 130-140 nivå. Jag försöker sälja min D-ponny men det är inte så lätt nu för tiden.. Min ungponny är född 2009 (e. Poetic Justice u. Dream Rewiev ue. Chippin Red Crusader). Hon heter Poetic Fairytale och jag ska nog snart lämna iväg henne till någon som ska rida in henne. Jag tränar för Niklas Arvidsson, Tobias Grönberg, Mikael Greveback och jag har även haft turen att vid några tillfällen träna för Pether Markne.

Mina hästar heter Cordero (val f.1998 e. Corland ue. Stanford) och Bolino (val f.2000 e. Calino ue. Aspirant)
Cordero har jag haft i ca 1,5 år och i somras tävlade vi under Falsterbo Horse Show i "allerto the tour of amateurs". Det är en tävling där du kvalar in till Falsterbo på dina resultat i 120 och 125 den första halva tiden på året. Nu för tiden tävlar vi 130-140.
Bolino har jag haft sedan augusti och honom har jag än så länge tävlat 130 med. Han har med tidigare ryttare gått 150.
Och min lilla D-ponny, han heter Joskin F. Joskin och jag har varit ett team i ca 2 år. Vi har tillsammans vinster och placeringar upp till Msv A. Han är som sakt till salu, men det är inte så lätt att sälja hästar just nu..

Men ponnyn som jag har haft störst framgång med, det är C-ponnyn (som min lillasyster rider nu) Rockfield Boy. Rocky och jag har tillsammans flertal vinster och placeringar i Msv A. Vi har lite internationella placeringar i "Baltic cup". Grand prix vinster och placeringar - natioellt och internationellt. Vi har även gjort 6 st Svenska Mästerskap tillsammans. Året 2009 blev vi uttagna till att rida Nordiska Mästerskapen, men vi kunde tyvärr inte åka eftersom Rocky hade fått en liten skada..

Jag har inte några direkt spikade mål med hästarna och tävlandet. Jag försöker göra så gått jag kan och sedan får jag se hur långt det når. Jag tävlar som junior även nästa år, så det vore roligt om jag skulle kunna kvala till Junior-SM.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer om.. Hoppas ni tycker min Gästbloggning var intressant och jag klistrar in lite bilder på mej och mina hästar/ponnyer. Ha det bra!

Cordero

Jag och Cordero
falsterbo
Falsterbo

Tävling i Danmark med Cordero


Cordero




Falsterbo


Bolino

Tävling i Danmak

Bolino 150

Joskin F Msv A 2010

Joskin Danmark 2009

Detta är en annan ponny som jag sålde i Augusti. Han heter Vellino Flight.

Vellino Flight

Vellino Flight Norge 2010

Rockfield Boy, Ridsport ponny cup 2009


Rocky Msv A


Rocky Ute SM 2009

Rocky & Joskin Efter Inne SM 2009
5a i SM me Rocky
1a i Ungponny SM med Joskin

Rocky ute SM 2010

Lag SM 2010 Strömsholm

Rocky

Avslutar med en bild på mej själv. Oj vad mycket bilder det blev :)
/ Thea


MOOORGON

GodMorgon nu ska jag öppna lucke fyra i min goodis kalender!:D
ska cykla till stallet nu o plocka ihop de sista. ska bara möta Johanna nu vid halv sen sticker i till stallet o fixar lite sen kommer mamma  vid halv 11 o kör till Paradiset! sen där så ska aragon ut i hagen o träffa nya vänner sen ska jag rida och eller klickerträna honom som jag har börjat lite med. Johanna ska ta med sin kamera har jag bestämt så det kommer bilder på stallet, hagarna, ridhuset, ridningen o klickerträningeno ja ALLT! så vi ses senare puuuuss!!
så vi ses senare puuuuss!!<3

FRÅGESTUND

FRÅGESTUND TILL DEN 9/11!!!
MINST 10 FRÅGOR SÅ KOMIGEEEN NUUUU!!!!!!!!

Text.

Hejsan Svejsan.
Precis kommit hem från stallet, cyklade i ÖSREGN hem hemskt kallt! iaf så red jag nt idag heller för Älsklingen va halt idag med, imon blir det att åka till stallet vid 10 typ för sen klockan 11 ska vi va hos carin, för ska ju flytta dit imon, myyes med uppvärmt stall o allt annat över grymt som finns där!! :D men iaf som ni sett så har det varit två gästbloggare här, för jag tyckte att de behövdes ngt kul när jag nt pallade blogga!:P
Och en sak till statistiken har höjt som satan!! :D:D idag har det liksom varit 142besökare!!:D gryymt fortsätt så!!
Ska ha en frågestund snart så får ni svaren i video inlägg! men det blir typ ngn annan dag!:D
det blir nog nt så mke blogging imon tror nt jag hinner. men kan göra ngt tidinställt eller ngt!:)
Rightnow med täcke o musik!
Pueesss o kraaem!<33

Gästbloggning

Heey!

Jag heter Andréa och gästbloggar nu här eftersom Elvira frågade om jag ville. Jag är 14år och rider på Säva Rk utanför Uppsala. Jag har ridit hela mitt liv och haft hästar i närheten av mig men Jag har haft medryttarhäst men hon åkte för ungefär 1,5 vecka sen. Saknar henne som pesten men ibland händer de att dom flyttar vidare. Jag söker nu ny medryttarhäst och har fått napp på olika ställen.
Jag driver två bloggar, en med min hästkompis även klasskamrat som heter Cissi. Vi driver
berryd.blogg.se och där bloggar vi om bland annat vårat hästliv, tävlingar, utrustning, träningar, tips och mycket annat smått och gott. Min andra blogg driver jag med tre andra tjejer, de är en alltiett blogg med massor med olika tankar och grejer. Allt från hästar till bin forfour.blogg.se.
Jag har tävlat i dressyrallsvenskan i våras och har dock inte kommit ut på så många hopptävlingar denna höst men försöker så gott de går. De ställs höga krav på min ridskola och därför söker jag en medryttarhäst eller ponny som jag kan tävla med och komma långt med.
Ta gärna en titt in på bloggarna ;)



Ursäkta dressyrläderna......


//andréa

Gästbloggning

Hejsan svejsan!

Jag heter Isabella Bergh och jag normalt blogga på Cassechuck.blogg.se .  Elvira frågade om jag ville gästblogga och jag sa ja :)
Jag är alltså 15 år och bor i Sundsvall på en hästgård. Min pappa är känd travkusk och vi har ca 85 hästar på gården för tillfället. Jag har 2 hästar, en c-ponny som heter Sturevallens Caskad 15 år, hoppar msv a. Vann även mhpc 2011 i helsingborg :) Sen har jag en storhäst som heter Cricket som jag hoppar 120 med :)
-
Tänkte berätta något som jag inte tror så många har gjort, jag har praoat hos Malin Baryard och Maria Gretzer.
I Maj var jag hos Malin, pappa känner henne och de var så jag fick praoplats :)
Jag var där i ca 2 veckor och lärde mig sjukt mycket. Mamma säger att jag utvecklades mycket! Sen hade jag även med Cricket så jag tränade 3 ggr för malin och 1 gång för pether markne :) Fick även följa med på tävling, och bara de är sjukt coolt! Som sagt var så lärde jag mig sjukt mycket och de är ännu coolare nu när man känner Malin och hon vet vem jag är ;)
"räven"
actrice
-
Sen i oktober åkte jag till Maria Gretzer! :)
Var inte där lika länge och lärde mig inte lika mycket men roligt var de! :)
Har inte så många bilder därifrån men här är Marias gamla OS häst Fille :)
Ska även dit ner igen till våren eftersom jag vann Mhpc! :)

Ja nu vet ni lite om mig :) Om ni vill läsa mer kan ni klicka här :)
Lite bilder på mig och mina hästar
Casse:
Cricket:

God jul! :)

//Isabella Bergh